Hét recept voor de lekkerste en meest knapperige wentelteefjes

Ben jij ook zo gek op wentelteefjes?


Wij krijgen er altijd een heerlijk winters gevoel van! Heb je wel is last van dat de wentelteefjes te sompig worden? Met dit recept en deze tips bak jij de lekkerste én meest krokante wentelteefjes!

Het recept is en blijft heel simpel:

  • 280 ml melk
  • 4 middelgrote eieren
  • 4 tl kaneel
  • Zakje vanillesuiker
  • 2 snufjes zout
  • 8 sneetjes oud (wit)brood
  • Boter om in te bakken – onze voorkeur heeft ghee*

*Ghee is een geklaarde boter uit de Indiase keuken. Het kookpunt ligt een stuk hoger, waardoor je de wentelteefjes een stuk knapperiger kunt bakken. Ghee heeft een unieke smaak en is onder andere te koop bij de Albert Heijn.

Het bereiden van het mengsel is mega simpel, hier kan het eigenlijk niet mis gaan. Gooi de melk, eieren, kaneel, suiker en de zout bij elkaar in een kom en meng het tot een geheel met een garde. Laat nu de sneetjes oud brood weken in het mengsel, zorg ervoor dat het brood wel echt oud is. Als je nieuw brood gebruikt zal het resultaat wederom sompig zijn. Laat de sneetjes een paar minuten weken en zet ondertussen de pan op het vuur. Zorg dat de pan echt goed heet is zodra je de wentelteefjes opbakt. Verhit de boter (of ghee) in de pan en bak de wentelteefjes 2 minuten per kant. Tussendoor een keer omdraaien wordt wel aangeraden. Als topping gebruik je natuurlijk het mengsel van suiker en kaneel en geniet van je heerlijke knapperige wentelteefjes!

Deel dit bericht:

Andere berichten

Scroll naar top