Stylingtips voor de kersttafel

Stylingtips voor de kersttafel

Het duurt helaas nog even voor het weer zo ver is.. Maar nu het weer in Nederland niet erg zomers is, kun je alvast gaan nadenken over de kersttafel. In dit blog geven wij jou een aantal tips om zo een gezellige kersttafel te creëren.

 

Hoogteverschillen

Het is erg leuk als je op de kersttafel met hoogtes gaat spelen. Dit kun je doen door wat hogere en lagere vaasjes bij elkaar te zetten. Daarnaast werkt het ook goed om borden te stapelen, begin met de grootste borden en werk naar boven met steeds kleinere. Niet te hoog en te gek natuurlijk, maar 2 of 3 bordjes en bijvoorbeeld een kommetje kan goed uitpakken. Daarnaast kun je wijnglazen gebruiken naast een waterglas, zo creëer je wat meer variatie op je kersttafel.

 

Servetten

Servetten kun je op heel veel verschillende manier gebruiken op je tafel. Je kunt de servetten in vormen vouwen, of je rolt hem op en doet er bijvoorbeeld een strik omheen. Ook kun je ervoor kiezen om het servet op het bord te leggen en daarboven op een glas, zo voorkom je dat je twee harde materialen op elkaar zet.

 

Kleuren

Om wat kleur toe te voegen aan je kersttafel kun je gebruik maken van gekleurd servies, als je hiervoor kiest zou ik wel de loper of het tafelkleed een neutrale kleur geven. Wil je juist neutrale kleuren servies? Ga dan voor een gekleurd tafelkleed, maar kies er dan wel voor dat de servetten niet vloeken met het kleed. Je zou als voorbeeld een lichtgroen tafelkleed kunnen nemen en dan een donkere tint groen als servet. Het mooist is als je de kleuren die je gebruikt allemaal dichtbij elkaar liggen, zou creëer je rust op tafel.

 

Aankleding

Als er nog ruimte over is op tafel, is het leuk om de tafel nog iets meer aan te kleden. Denk aan takjes, vaasjes, beeldjes of kaarsjes. Probeer de tafel niet bomvol aan te kleden en ga ook niet te hoog met bloemen/takken, het zou jammer zijn als je het hele kerstdiner lang je overbuurman/vrouw niet kan zien.

 

Iets persoonlijks

Als laatste is het leuk om iets persoonlijks aan de kersttafel toe te voegen, een naamkaartje op elk bord bijvoorbeeld. Ook is het leuk om gebruik te maken van een ‘menukaart’ die aangeeft wat er die avond gereserveerd wordt.

 

Hopelijk hebben wij jou een beetje kunnen inspireren voor jouw kersttafel. Heb je nog niet alles in huis om je kersttafel zo mooi aan te kleden? Kom dan naar Winter Fair Hardenberg 2021 op 4, 5 en 6 november. Laat je inspireren door tal van leuke stands en wie weet scoor jij daar jouw volledige kersttafel bij elkaar!

Deel dit bericht:

Andere berichten

Scroll naar top